21. maaliskuuta 2010

Gourmet!

Aika harvoin tulee ravintolassa käytyä, ja useinmiten käynneillä lautaselle ilmestyy hampurilainen tai pizza. Eilen kävin kuitenkin ihan pidemmän kaavan mukaan Radisson-hotellin ravintolassa. Alkupalana villihanhen terriiniä salaattipedillä, pääruoaksi ankanrintaa ja sieniä punaviinikastikkeessa ja jälkiruoaksi valkosuklaamoussea hedelmillä ja marjoilla. Oli kyllä älyttömän hyvää! Turisteja on kiittäminen siitä, että kylässä on väkimäärään nähden paljon ravintoloita. Ravintoloiden taso on ihan kiitettävä. Tarjolla on perusravintolaruokia, mutta paljon myös arktisia erikoisuuksia. Tällä kertaa en tilannut hyljettä, valasta tai kiirunaa, enkä lisäkkeeksi Barentsburgissa kasvatettuja herneitä. Jääkarhua en ole koskaan maistanut, mutta huhun mukaan sitä on ravintoloiden pakastimessa, ja erikoistilauksesta sitä olisi mahdollista maistaa. Nälissään ei tällä saarella tarvitse olla, ja gourmet-ruokaakin on reilusti tarjolla.

Tämän pullean poron lajitovereita olisi joissakin ravintoloissa mahdollista saada lautaselle

Ei kommentteja: